75 års erfaring
Vi ved, hvad der virker
Eget trykkeri
Det største i Europa
550.000 glade kunder
Skal du være den næste?
32 72 00 00 Man.-Fre. 8:00-16:00
Vi er klar til at hjælpe dig!
  • HeartMint pebermyntepastiller HeartMint pebermyntepastiller 75 404,25 kr
    Dolci Slikkande 1 L Dolci Slikkande 1 L 75 7.053,75 kr
  • Punktafgift - sukkerfri15,58 kr FragtomkostningerUden beregning

    I alt ekskl. moms 7.473,58 kr

    I alt inkl. moms 9.341,98 kr

Du har 2 produkt(er) i din indkøbskurv. Glem ikke disse!

Miljøvenlige produktmaterialer

UDFORSK VORES: Miljøvenlige produkter | Miljøvenlige bestsellere


Vi befinder os i en industri, der til tider har et dårligt rygte pga. materialerne, der bliver bruges til at fremstille produkterne.

Ofte tænker folk, at det meste merchandise er skadeligt for miljøet pga. mængden af produkter og brugen af plastik. Men vi har meget mere at byde på, og det vil vi gerne fortælle om. Faktisk har vi over 1.000 miljøvenlige produkter i sortiment, som kan hjælpe virksomheder, der ønsker at markedsføre sig selv mere bæredygtigt.

Det er vores erfaring, at virksomheder gerne vil tage det bæredygtige valg, fordi alle ved, at man bliver husket på baggrund af sine handlinger. Det kan dog være uoverskueligt, at finde ud af hvilke materialer, der er gode, og hvilke, der endnu bedre. Derfor har vi udarbejdet nedenstående gennemgang af materialer med tilhørende forklaringer, til at hjælpe dig med at navigere rundt i vores udvalg og gøre din beslutningsproces mere overskuelig.


Aluminium

Aluminium er et af de mest miljøvenlige metaller på kloden. Rent procentuelt er det faktisk det mest genanvendte materiale. Der er i tidens løb blevet produceret mere end 1 milliard tons aluminium på verdensplan, og fantastisk nok er omkring 75% af det samme, alsidige og lette metal stadig i brug i dag takket være genbrug. Som du kan se, er aluminium et enormt effektivt og bæredygtigt materiale. Når aluminium først er blevet produceret, kan det smeltes om igen og igen, uden at slække på kvaliteten eller miste strukturel integritet – med andre ord kan aluminium genbruges til uendelighed. Derudover reduceres mængden af energi, der skal bruges til at genanvende aluminium med op til 95% i forhold til, hvis der skal produceres aluminium på ny.

Se alle produkter i aluminium >

Messing

Messing er det mest ressourceeffektive materiale vi har. Det skyldes, at messing er lavet udelukkende af spåner fra andre metaller. Det gode ved messing er, at det rent økonomisk ikke kan betale sig at lave messing fra bunden ud fra zink og kobber. Det gør messing til et bæredygtigt valg, når det kommer til produktmaterialer, da det er lavet udelukkende af spåner og andet metalaffald.

Se alle produkter i messing >

Kork

Det er velkendt, at kork er et bæredygtigt materiale, men de færreste ved, hvorfor det er bæredygtigt. Kork kommer fra et træ, der hedder korkeg, men det er ikke træet selv, der bliver fældet for at udvinde kork. I stedet er det barken på træet, der bliver brugt til at lave kork. Det gode ved det er, at træet lever fint videre bagefter, og gror ny bark, som igen kan høstes. På den måde er selve produktionen og udvindingen af kork bæredygtigt. Kombination af dette gør produkter lavet i kork enormt miljøvenlige.

Se alle produkter i kork >

Bomuld

Bomuld er bestemt et bæredygtigt materiale. Derudover er det også genanvendeligt og bionedbrydeligt, hvilket gør det til et miljøvenligt fiber igennem hele dets levetid. Som du nok ved, er bomuld et 100% naturligt materiale, der gror på marker uden brug af kemiske processer for at blive omdannet til tekstil.

Se alle produkter i bomuld >

Filt

Filt er et tekstilmateriale, der produceres ved brug af varme, fugt og højtryksteknikker, som presser og væver hårfibre fra dyr sammen. Mange dyr har brug for at komme af med deres pels, hvilket kan bruges til at lave filt. Materialet i sig selv er meget holdbart, og kan føles rug ved berøring. Styrken af materialet gør, at filt bruges til at lave produkter, der holder i mange år.

Se alle produkter i filt >

Glas

Glas er komplet genanvendeligt, og kan genbruges igen og igen, meget lig aluminium. Takket være genbrugsprocessen for glas, sparer vi på verdensplan enormt meget energi, i forhold til hvis vi skulle lave glas på ny.

Se alle produkter i glas >

Jute

Jute er et fiber ligesom bomuld, dog med andre kvaliteter. Du vil oftest finde tasker og muleposer, som er lavet i dette bæredygtige materiale. Ligesom kork, har dette også en interessant historie. Jute er et helt naturligt produkt, som helt af sig selv er UV-beskyttende, og kan gro uden gødning og pesticider (hvilket er vigtigt for fremtidigt landbrug). Afgrøderne som jute kommer fra, er klar til at blive høstet 4-6 måneder efter, det er blevet plantet. Dette er en enormt hurtig høst, som gør jute til en effektiv kilde til bæredygtige fibre. Endnu bedre er, at jute ikke behøver komplekse vandingssystemer for at gro. Det klarer sig helt på egen hånd ved brug af regnvand. Du får lige to hurtige om jute: 1) Jorden, hvor jute har groet, er mere frodig for andre afgrøder, efter det er blevet høstet, og 2) Jute, ligesom træer, absorberer CO2 i luften omkring os, og frigiver ilten, som du og jeg indånder. Og jute gør dette meget hurtigere end træer.

Se alle produkter i jute >

Metal

Metal er et essentielt materiale i mange produkter, der laves verden over. Man bør skelne mellem to faser af metals levetid, når man vurderer dets bæredygtighed: 1) fasen hvor metal bliver produceret, som kan være bæredygtig alt afhængigt af dets udvindingsmetode, og 2) brugen af metal efter det er blevet produceret, da det kan genanvendes uden at miste nogle af dets kvaliteter. Helt basalt er metal godt, så snart det er blevet lavet, og man sørger for at genbruge det.

Se alle produkter i metal >

Papir

Papir er faktisk en af de eneste fuldstændigt bæredygtige materialer, vi har på verdensplan. Papir er bæredygtigt, naturligt og genanvendeligt netop fordi det kommer fra træ. Derudover absorberer papir, ligesom træ, CO2 fra atmosfæren og udskiller ilt. Det gode ved det er, at træ faktisk stadig gør dette, efter det er blevet om dannet til papir.

Se alle produkter med papir >

Latex

Naturlig latex udvindes fra træer ved at høste saften og derefter omdanne det til den latex, vi kender og anvender i produkter. Grunden til at latex betragtes som bæredygtigt, findes i træets livscyklus på 32 år. Når træet bliver 7 år, kan gummisaft høstes to gange om dagen i 25 år. Når træet når sin ende, hugges det ned, og det resterende træ bruges til at skabe gummitræsmøbler. Derved er livscyklussen bæredygtig og affaldsfri fra start til slut.

Se alle produkter med latex >

Bambus

Bambus er et interessant trælignende materiale, der vokser ligeså hurtigt som græs, og som kræver meget lidt pleje for at gro – helt uden brug af pesticider. Til sammenligning med træer absorberer bambus op til 35% mere CO2 end normale træer! Den hurtige vækst kombineret med lav vedligeholdelse gør bambus til et fantastisk materiale, som du kan skære næsten helt ned, og som efterfølgende vokser hurtigt igen. Det er en bæredygtig cyklus, der er værd at tage højde for, når man er på udkig efter bæredygtige reklameartikler.

Se alle produkter i bambus >

RPET

RPET står for 'recycled polyethylene', eller ganske enkelt genbrugt polyester. Som du nok ved, er polyester lavet af olie, og er ikke bæredygtigt. Men, i stedet for at efterlade polyester over hele kloden, så det kan infiltrere og negativt påvirke vores økosystemer, så kan vi i stedet genbruge det i det materiale vi kalder RPET. På denne måde kan vi tage et materiale, der allerede er blevet produceret, og hjælpe med at mindske dets klimaaftryk, ved at omdanne det til noget praktisk såsom kuglepenne eller vandflasker.

Se alle produkter i RPET >

Gummi

Naturligt udvundet gummi kommer fra gummitræer, som er blandt bæredygtige afgrøder, der hjælper os med at minimere det globale klimaaftryk. Det synes vi du bør vide, da de fleste ikke ved, at gummi kommer fra træer, er naturligt og genanvendeligt.

Se alle produkter i gummi >

Silikone

Silikone som materiale er interessant, da de fleste ikke ved, hvordan det laves. Silikone kommer fra noget, der hedder kvarts; en ingrediens, der findes i sand. Silikone kan altså ikke klassificeres som hverken et metal eller et ikke-metal. I stedet er silikone noget midt imellem, som kaldes en metalloid. Du vil ofte se silikone brugt som materiale til produkter, der bruges i køkkenet, hvor det faktisk er bedre end plastik af én rigtig god grund: Silikone er ikke bionedbrydeligt, når det bliver brugt, hvilket betyder, at det ikke udskiller mikropartikler i havet og i vores kroppe, når vi f.eks. drikker af en vandflaske. Normalt synes folk at bionedbrydelige produkter gode, og det er som sådan også rigtigt, så længe det ikke omhandler produkter, du skal spise eller drikke af.

Se alle produkter i silikone >

Rustfrit stål

Rustfrit stål er ikke nødvendigvis et materiale, du ville anslå til at være miljøvenligt. Men den gode nyhed er, at det faktisk er et af verdens mest miljøvenlige metaller. Det er fordi, det ikke kan ruste, og er enormt holdbart. Derudover kan rustfrit stål nedsmeltes og omdannes til nye produkter, uden at miste nogle af dets egenskaber.

Se alle produkter i rustfrit stål >

Stål

Når det kommer til stål, er forklaringen meget den samme, som du finder ved rustfrit stål. Forskellen ligger selvfølgelig i navnet, og dermed også egenskaberne. Almindeligt stål kan nemlig ruste, og dermed formindske. Det betyder, at der bliver brugt ressourcer på at lave mere af det, uden garanti for det vil holde for evigt. Til gengæld kan du betydeligt reducere risikoen for, at stål kommer til at ruste, ved at holde det væk fra miljøer, der oxiderer voldsomt (oxidering forårsager rust). Den gode nyhed er, at så snart stål er lavet, er det enormt langtidsholdbart, hvis man passer på det. Desuden kan det - ligesom rustfrit stål - nedsmeltes og bruges igen uden at formindske kvaliteten af metallet.

Se alle produkter i stål >

Træ

Der er nok ikke nogen, der behøver fortælle dig, hvorfor træer er bæredygtige. Men, for god ordens skyld gør vi det alligevel. Træer absorberer CO2 fra vores atmosfære og udskiller ilt tilbage til os. Faktisk absorberer et gennemsnitligt træ ca. 22 kg CO2 om året. Derudover er træ et naturligt og genanvendeligt materiale, der vokser næsten alle steder i verden. Det er en god ting, da det betyder, at træ oftest kan købes lokalt og globalt, hvilket drastisk mindsker fragtdistancen af materialet. Det er fantastisk, da fragtdistance er noget af det, der har størst indflydelse på det globale klimaaftryk.

Se alle produkter i træ >

Hvedestrå

Hvedestå er et spændende, fuldstændigt naturligt materiale, der bliver brugt i mange hverdagsprodukter. Du finder det eksempelvis i kuglepenne og tasker, der oftest kan føles plastikagtige og hårde ved berøring, selvom de ikke er det. Men det er netop denne hårdhed, der bidrager til holdbarheden af produkter lavet i hvedestrå. For at gøre det endnu bedre, så kan hvedestrå smeltes om til en papirmasse, som kan bruges til at lave nye produkter. Dette kan gøres igen og igen, uden at bruge nævneværdig energi.

Se alle produkter i hvedestrå >

Zink

Zink er et materiale, der naturligt findes i sten, jord, vand og luft. Derudover er det også helt essentielt for både vores helbred, men også for dyrenes og afgrødernes. Men det er ikke alt. Zink er nemlig også ekstremt holdbart og genanvendeligt, som gør det til et materiale, der hjælper os med at konservere vores naturlige ressourcer i verden, hvilket øger vores fælles bæredygtighed.

Se alle produkter i zink >

Bæredygtighed og reklamegaver

Fokus på bæredygtighed bliver større og større, og derfor vil vi gerne forklare, hvordan vi har valgt at se på begrebet bæredygtighed, der ikke har en entydig definition.

Nogle af vores produkter er, qua deres design, mere komplekse at fremstille end andre. For eksempel afhænger en kuglepen af en blækpatron for at være i stand til at skrive. Blækpatronen kan naturligvis ikke fremstilles i et materiale som eksempelvis træ, da blækket vil bløde ud i træet. Så her er andre materialer, f.eks. RPET, nødvendige for at fuldende produktet.

Når det er sagt, lever alle produkter, du finder på vores hjemmeside, op til alle gældende regler og love. Når du filtrerer på materialerne fra denne side, får du produkter, der udelukkende eller hovedsageligt er produceret i bæredygtige materialer.


Søger du information, eller har du brug for hjælp?

Vi svarer glædeligt på alle dine spørgsmål, og tilbyder gratis rådgivning. Kontakt os på telefon 32 72 00 00 eller send en mail til info@igoprofil.dk med dine kontaktoplysninger. Vi ser frem til at høre fra dig.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og blive opdateret på nye produkter samt modtage skarpe tilbud hver uge. Tilmeld dig på denne side.

Se et udvalg af vores bæredygtige produkter

Information om cookies

IGO Profil bruger første- og tredjepartscookies for at optimere din shoppingoplevelse. Standardcookies er obligatoriske og sørger for nødvendige funktioner på hjemmesiden.

Du kan vælge at acceptere eller fravælge personlige cookies. Når du accepterer cookies, kan IGO Profil og tredjepartspartnere vise dig personligt tilpasset indhold, baseret på din internetadfærd. Vil du vide mere? Læs vores cookie policy her.
Jeg accepterer